kirurgjiorale11

Kirurgjia e Gojes

Te heqesh nje dhemb eshte si te kesh bere nje operacion keshtu qe ju duhet te kujdeseni per plagen qer ajo te sherohet shpejt dhe pa komplikacione.
Dhemballet e pjekurise
Disa here mund te mos kete vend te mjaftueshem per dhemballet e pjekurise.Ndersa ato fillojne te dalin shtyjne dhembet e tjere apo japin infeksione.Kur ndjeni ndonje nga keto shqetesime eshte e mira t’i drejtoheni mjekut
Ky i fundit mund t’ju kerkoje nje radiografi per te pare si eshte pozicioni i dhemballes.Ne baze te saj do te gjykohet nese dhemballa do te hiqet apo do te mbahet.
Heqja e dhembeve
Te heqesh nje dhemb eshte si te kesh bere nje operacion keshtu qe ju duhet te kujdeseni per plagen qer ajo te sherohet shpejt dhe pa komplikacione.Per kete qellim ndiqni keshillat e meposhtme:Having a tooth out is the same as having an operation and, because of this, you must look after the area to speed healing and to reduce the risk of infection. Here are some pointers:

  • -Per 24 oret e para,eleminoni ushqimet e nxehta,mos pini duhan,mos perdorni alkol dhe mos demtoni koagulin e gjakut qe mund te jete formuar mbi plage.
  • -Mos shpelani gojen gjashte ore pas ekstraksionit.Pas kesaj mund ta shpelani lehtesisht me uje te ngrohte e te kripur-gjysem luge kafe ne nje gote me uje  eshte e mjaftueshme.
  • -Lani gojen normalisht me furce e kolinoz per ta patur ate sa me te paster.